Om oss
●Mars 2004
Vem är grundaren av Truckstop.

Jag heter Kjell Tulldahl och kallas för "Tullis" och är lastbilschaufför sedan 1984, dessförinnan körde jag traktorgrävare, grävmaskiner samt mobilkran. Med över 30 år i branschen har jag sett utvecklingens toppar och dalgångar. Mitt engagemang samt deltagande i lastbilsutställningar såsom Nordic Trophy och Vårgårda Trophy med början 1991 gjorde att jag träffade många trevliga lastbilschaufförer, åkare och övrig "branschfolk" såsom säljare/reportrar mm,   i denna bransch.

● Varför blev Sweden Truckstop till.
Idén till Truckstopet föddes under hösten 2002 eftersom jag såg att min kranbils hemsida www.kranbil.just.nu genom åren blev en välbesökt plats på Internet för chaufförer och åkare som sökte information om lastbilar, lastbilsutställningar samt övrig lastbils- och förarrelaterad information. Det hade vid den tidpunkten även dykt upp många fina lastbilssidor på Internet som behövde en mötesplats att utbyta tankar, erfarenheter samt ett socialt umgänge via chatt och webbforum.
Mitt stora intresse för datorer samt webbdesign sporrade mig till att utveckla mötesplatsen Sweden Truckstop.

● I maj 2003
tipsade Stig Andersson från STATOIL Hyltena att många utländska samt svenska chaufförer saknade karta över Truckstop samt rastplatser i Sverige, då skapade jag rastplatssidan på Sweden Truckstop med information om bensinbolag, restauranger, öppettider, duchmöjligheter,  mm, samt en överskådlig karta med stationernas placering.

● Under juni 2003
deltog jag i direktsändning på STATOIL Brändåsen av Radio 94,3:s program Truckstop Brändåsen  under en torsdagskväll, vilket innebar ett ökat antal besökare på  hemsidan. Ett ivrigt påhejande av ägaren/föreståndaren Torbjörn Näslund på STATOIL Brändåsen, själv "gammal" chaufför, som sedan länge saknat ett Truckstop på nätet sporrade till ytterligare förbättringar av hemsidan.

Ett gäng nätvänner● På Nordic Trophy utställningen i Mantorp 30 augusti 2003
träffades flera av oss nätvänner från Truckstopet samtidigt som jag premierades med Pokal samt blommor för mötesplatsen på nätet. Ett av mig mycket uppskattat tilltag att inför hela Mantorppubliken mottaga utmärkelsen.

● Inför advent 2003
utvecklade jag en välbesökt adventskalender med lucköppning varje dag fram till jul. Ett roligt och stimulerande samarbete började med Jerry och Maria Christiansson i Uddevalla som har ett eget åkeri. Många tips och idéer vad Truckstopet kan/bör innehålla bollades mellan oss.

● Den 28 januari 2004
intervjuades jag i riksradions P4, program KARLAVAGNEN som når ut över hela Sverige, ämnet för kvällen var "mötesplats nätet" vilket passade bra för Truckstopets syfte. Detta gjorde att ännu flera chaufförer/åkare hittade till vår hemsida.

● 10 februari 2004
Repotage från TruckingScandinaviautkom ett nytt nummer av tidningen från Albinsson&Sjöbergs Förlag, TRUCKING SCANDINAVIA. Tidningen som "sätter föraren i fokus" med ett reportage om mig som kranbilsförare. I reportaget framgick även mitt arbete med Sweden Truckstop där även vi "sätter föraren i fokus".
Samtidigt jobbade Jerry och Maria Christiansson fram ett förslag på tryck av T-shirts samt bakrutedekaler att fästa bak på våra fordon i syfte på att marknadsföra Truckstopet.

● Under februari månad 2004
kom även en förfrågan ifrån Lennart "Vespen" Anderssons fru Chatarina "Chatis" Andersson på Chatis IT-Design, om hon tillsammans med sin vän Anders fick hjälpa till att designa och förbättra Sweden Truckstop, ett jättekul samarbeta inleddes samt för mig en lärorik period av webbdesign började. Ett omfattande arbete med layout, databaser, script samt utformande av webbforum, chatt, salutorg, topp tio listor, mm började ta form under mars månad.
Nu började även ett samarbete med ett flertal annonsörer som önskar deltaga på hemsidan, vilket kan gynna oss chaufförer/åkare med information om deras produkter/tjänster.

● I mars
startade ett samarbete med Tomas Hydén på Radio 94,3 som kommer att en gång i månaden presentera tips på nya/gamla bra skivor som rekommenderas till alla glada musikfantaster i musikrummet.

● ETT STORT TACK
till alla som hjälpt mig genom tiden att utforma Truckstopet till vad det är idag, jag har här ovanför namngivit några personer men det finns många fler TRUCKERS/LASTBILSNÖRDAR  som med sin entusiasm stöttat mig. TACK till alla er.

● Visionen
är att SWEDEN TRUCKSTOP skall vara till stor glädje och nytta för alla intresserade i branschen, en webbportal där du kan hitta förar och lastbilsrelaterad information, även inom musikens värld, nostalgiska tillbakablickar i chaufförsyrket, följa utvecklingen, se på bilder över yrkesfordon samt från olika utställningar och rallyn. mm, läsa nyheter, utbyta åsikter och tankar, kanske ett socialt umgänge på chatten.
● Truckstopsföreståndaren "Kjell "Tullis" Tulldahl tillsammans med övrig personal hoppas och tror på denna vision och önskar er alla välkomna till SWEDEN TRUCKSTOP.